Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα
Energy Exploitation of Non-Recyclable Urban Waste in an Sustainable waste to Energy Market ENERGY WASTE

logo_life

Life Energy Waste

Το Energy Waste έργο είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο αποβλέπει στη διερεύνηση της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων που συγκεντρώνουν οι πολίτες στους κάδους με τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτιά, πλαστικά, συσκευασίες τροφίμων κα) και τα οποία, παρά την επεξεργασία τους από Εργοστάσια Ανακύκλωσης, Επεξεργασίας και Ανάκτησης Αποβλήτων, ένα μέρος τους παραμένει αναξιοποίητο μέχρι σήμερα.

hele_0155

Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:

  1. Μηχανική επεξεργασία των καταλοίπων από αστικά απόβλητα από το εργοστάσιο της ΕΠΑΝΑ με στόχο την παραγωγή καυσίμων προερχόμενων από απορρίμματα, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ/TC343.
  2. Χαρακτηρισμό και τυποποίηση του παραγόμενου καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ/TC343.
  3. Αεριοποίηση του καυσίμου προκειμένου να παραχθεί ένα αέριο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις για την παραγωγή ενέργειας.
  4. Επίδειξη της τεχνολογίας αυτής.
  5. Μελέτη της περιβαλλοντικής επίπτωσης που θα έχει η δράση αυτή και ενέργειες διάχυσης των αποτελεσμάτων της με στόχο να προωθηθεί η ενεργειακή αξιοποίηση των αστικών απορριμμάτων και των λοιπών καταλοίπων.
  • Greek
  • English (UK)

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο των εργασιών μας.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

Νέα - Εκδηλώσεις

229579
Σήμερα
Χτες
Αυτό το μήνα
564
142
7262

Visitors Counter